محقق و نويسنده كويتي: شاعران در بيداري اسلامي نقش داشتند


























بیداری...


دكتر سمیر ارشدی- شاعر و نویسنده کویتی گفت: اگر فرهنگ ایمانی و عرفانی از طریق هنر شعر به جوانان و نوجوانان ما شناسانده نشود به طور قطع،  آنان دچار آفت فکری و لغزش های انحرافی می‌شوند و این شاعران و ادیبان هستند که می توانند پیش قراول نهضت فکری و فرهنگی باشند و نسل جوان را به سمت و سوی معنوی سوق دهند.

وي افزود: در مقطع حساس کنونی که بهارعربی (بیداری اسلامی) و قیام ملت های عرب و مسلمان بر ضدحاکمان مستبد شکوفا شده، برگزاری یک چنین همایشی در ایران که مهد پرورش شاعران نام آور است مي‌تواند اين خلا بزرگ را پر كند.

نماینده اتحادیه نویسندگان و ادیبان جهان عرب تصریح کرد: شاعران جهان با حضور در کشور ایران و شرکت در نشست‌های متعدد ادبی و شعري ، بیش از پیش با روح عرفان و معنویت نهفته در سروده‌های شاعران نام آشنایی چون حافظ ، مولوی ، سعدی، آشنا می‌شوند و برگزاری این همایش گامی پرتوان در جهت شناساندن ادبیات فارسی ایران به جهانیان است.

ميهمان دومين همايش شاعران ايران و جهان  با بیان اینکه امروز،  مردم جهان بیش از هر زمان دیگر تشنه معرفت، اخلاق و  ظلم ستیزی هستند خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شاعران بزرگی چون حافظ، سعدی و...آثار خود را با مضامین انسانیت، ظلم ستیزی، آزادی، کمک به هم نوع در هم آمیخته و به جامعه عرضه کردند و در د ل و جان مردم نفوذ کرده و تا قرن ها در خاطر مردم ماندگار شدند.

وی تاکید کرد: آثار شاعران فارسی گوی باید به زبان‌های زنده دنیا ترجمه شود و یا به عنوان واحد درسی در دانشگاههای حقوق ، ادبیات، علوم تربیتی و ..تدریس شود.

این شاعر و نویسنده معاصر عرب با اشاره به جایگاه والای شعر از زمان جاهلیت تاکنون  در جامعه عرب  گفت: شاعران در طول تاریخ جهان عرب همواره  با پادشاهان و سردمداران زورگو از طریق زبان شعر مبارزه کردند و به نوعی طلیعه قیام ها و خیزش های مردمی بوند.

مترجم ديوان شعر «پروين اعتصامي» در ادامه اظهار داشت: در انقلاب الجزایر شاهد بودم که شعر عامل اصلی و محرک بنیادی در قیام مردم برضد استعمارگران فرانسه بودکه مشابه آن را در مصر،عراق، تونس، لیبی و بحرین شاهد هستیم، شاعران متعهد ی چون ابوالقاسم شابی(شاعر تونسی) ،  معروف صافی(شاعر عراقی)، احمد شوقی(شاعر مصری) در خیزش و قیام های مردم کشورهایشان نقش محوری وکلیدی ایفا کردند و امروز هم این سناریو با الهام از آن خیزش‌ها تا برندازي حکومت‌ها ی خودرای در همایش شاعران جهانی تکرار می‌شود.

 "دومين همايش شاعران ايران و جهان" روز شنبه با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در تالار وحدت تهران آغاز بكار كرد.
 
به گفته معاون رسانه اي همايش ، 40 ميهمان از چهار قاره جهان از امروز  در دانشگاه‌هاي تربيت مدرس ، علامه طباطبايي و  خانه هنرمندان اشعار خود را قرائت مي كنند.

 "محمود اكرامي" به خبرنگار جام جم آنلاين اظهار داشت: فرهنگسراي ملل ، دانشگاه الزهرا، دانشگاه آزاد واحد جنوب نيز در ادامه اين همايش ، ميزبان شاعران خواهند بود.

"‌ نشست تخصصي با موضوع بررسي زمينه‌هاي تعامل شعر فارسي با ساير زبان‌ها در دانشگاه تربيت مدرس از ديگر برنامه هاي دومين همايش شاعران ايران و جهان است."

بر اساس گزارش هاي دريافتي از ستاد خبري همايش، ‌شاعران 19 مهر ماه به شيراز سفر خواهند كرد.

"  شركت در آيين بزرگداشت حافظ، بازيد از آرامگاه خواجو، مجموعه زنديه، بازار شيراز و تخت جمشيد و ديگر اماكن تاريخي از برنامه‌هاي اين همايش خواهد بود."



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

نوشته شده در شنبه 10 دی 1390برچسب:,ساعت 18:53 توسط مبین اسماعیلی| |